Mannagrynsgröt

Ingredienser för 1 portion
2 dl mjölk

1 krm salt
2 msk mannagryn

Ingredienser för 2 portioner
4 dl mjölk

2 krm salt
4 msk mannagryn

Ingredienser för 4 portioner
8 dl mjölk

0,5 tsk salt
8 msk mannagryn


Steg för steg

- Koka upp mjölk och salt i en kastrull

- Rör ner mannagrynen och låt gröten koka upp

- Låt gröten sjuda på svag värme i 4 minuter, rör om då och då

- Servera med kall mjölk och sylt

12 kommentarer:

  1. smakar jättegott =)

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet det blev perfekt! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hur sent äter du gröt?

      Radera
    2. Hur sent frågar du hur sent folk äter gröt?

      Radera
    3. själv då? halv 4? :D

      Radera
  3. Håller med ovan, helt perfekt! :)

    SvaraRadera
  4. mjölk ska aldrig koka

    SvaraRadera
  5. Åhh! vi fick altid dehär på dagis! sååå gooottt! dehär ska jag göra varje vecka!

    SvaraRadera
  6. Men koka int mjölken då!!↑

    SvaraRadera
  7. Mjölk kan koka men inteförlänge. Kan bli ganska blöt annars

    SvaraRadera