2 dl mjölk
1 krm salt
2 msk mannagryn
Ingredienser för 2 portioner
4 dl mjölk
2 krm salt
4 msk mannagryn
Ingredienser för 4 portioner
8 dl mjölk
0,5 tsk salt
8 msk mannagryn
Steg för steg
- Koka upp mjölk och salt i en kastrull
- Rör ner mannagrynen och låt gröten koka upp
- Låt gröten sjuda på svag värme i 4 minuter, rör om då och då
- Servera med kall mjölk och sylt
smakar jättegott =)
SvaraRaderaTack för receptet det blev perfekt! :)
SvaraRaderahur sent äter du gröt?
RaderaHur sent frågar du hur sent folk äter gröt?
Raderasjälv då? halv 4? :D
RaderaHåller med ovan, helt perfekt! :)
SvaraRaderaden var bäst
SvaraRaderamjölk ska aldrig koka
SvaraRaderasuper gott! C:
SvaraRaderaÅhh! vi fick altid dehär på dagis! sååå gooottt! dehär ska jag göra varje vecka!
SvaraRaderaMen koka int mjölken då!!↑
SvaraRaderaMjölk kan koka men inteförlänge. Kan bli ganska blöt annars
SvaraRadera